Adıyaman'ın Tanıtımı Tam Gaz İlerlemekte

Abone Ol

           Adıyaman, dışarıdan tanınmasına imkân sağlayacak profesyonel bir çalışmaya daha şahitlik ettik. Adıyaman’ın tanıtımına yönelik bir hayli yol kat edildi. Önce ANKARA, akabinde İSTANBUL, ADIYAMAN kitap günleri, İZMİR, BURSA, ANTALYA ‘da turizm, tarım gibi fuarlar olmak üzere, birçok yerde Adıyaman’ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtarak, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar bir tanıtım atağına geçildi. Son olarak bu tanıtım atağı çerçevesinde, Adıyaman Valiliği, İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteğiyle oluşturduğu profesyonel tanıtım portalı ile dünyaya açılıyor.

TPAO Bölge Müdürlüğü salonunda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılan portalde, Adıyaman’ın internet ortamında, sanal âlemde gezinti yapılabileceği ve 5 dilde tanıtılacağı, karadan ve havadan çekimleri yapılmış olup, dünyanın farklı bir yüzle seyredebileceği güzel bir çalışma yapılmış.

Adıyaman’ın tarihi, turistik ve kültürel değerleri “Multikopter,” ya da “sinekgöz” denilen son model cihazlarla, yerden yönetilerek (Single Camera ) çekilmiş olan harikulade fotoğraflandığını gördük.

Yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir sürede Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş ve ekibiyle bugüne kadar hiç olmadığı kadar kapsamlı bir tanıtım atağı gerçekleştiriliyor. Adıyaman’a gelir gelmez, gece-gündüz demeden yaptığı çalışmalarla, haklı olarak “Atom Karınca”  ismi yakıştırılmış olup, ilimizi gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında daha fazla tanınmasına vesile olmuştur.

Bugüne kadar, sosyo-ekonomik kalkınmasına kadar çok yoğun gayret sarf ederek hiçbir Valinin yapamadığı kadar çalışmalar yaptı. Belki bazılarınız “yapacaktır elbette, bu zaten Valiliğin görevidir” diyebilir ( ki deniliyor), ancak “bugüne kadar gelen valiler peki neden yapmadılar?” diye bir soru da sorulabilir. Vali Mahmut Demirtaş’ın bu konuda görevi olsa da elinden gelenin daha fazlasını yaptığı ve yapacak olması bilinen bir gerçektir.

Gerçekten Adıyaman’ın böyle bir tanıtıma aciliyetle ihtiyacı vardı. Bu konuda sadece bazı uygulanabilir çalışmalar doğru olarak yoluna koyuldu, rayına oturtuldu. Her zaman açık bir müze olduğunu söylediğimiz, barışın huzurun ve kardeşliğin kenti dediğimiz, havasıyla, suyuyla, insanıyla gurur duyduğumuz ilimizin, dışarıya açılma ve kendini ifade edebilmesi zamanı gelmiş ve geçiyordu bile. 

İlimizin tarihi ve kültürel alanda, zengin birikimini doğru bilgi ve belgelerle yansıtarak, Adıyaman’ın saklı değerlerini ve potansiyelini harekete geçirerek, bilinmesini sağlayan, kapsamlı olan bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda tanınmayı, keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok değerimiz var ki, bu yapılan tanıtım aktiviteleriyle daha da önem kazanacaktır. 

İlimizin tanıtımına etkisi olacak Panorama Müzesi projesi bittiğinde,  tanıtım bilinci tamamlanmasında bir kademe daha geçilmiş olacaktır.

Adıyaman tanıtım programının ardından, Vali Mahmut Demirtaş ve il protokolü ile basına “Sinek Kuşu” tarafından Single Camera ile havadan kaydedilen örnek bir çekim izlettirildi.

Tanıtımların sürdüğü programların devamında, 13-17 Mayıs tarihleri arasında 2.’cisi düzenlenecek olan Kitap ve Üniversite fuarıyla her geçen gün daha iyi olacağı kanısındayım. Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve ilgili, üzerine düşeni bihakkın yapan bütün ekibe ve tabi basına teşekkürlerimizi sunmak gerektiği düşüncesindeyim.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com