Ekonomi

ATSO’nun Avrupa Birliği Projesi kabul edildi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı’ için Hibe Programı kapsamında hazırladığı “Mesleki Eğitimle Gençlerin İstihdamı” proje kabul edilerek uygulanmaya başlandı.

Abone Ol

Proje sahibi Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu 01.08.2023 tarihinde uygulanmaya başlanan proje hakkında bilgiler verdi.
Torunoğlu; “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında NEET_Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Türkiye İş Kurumu’dur. 
Projenin toplam bütçesi 361 bin Avro olup, bu tutarın 38 bin Avro’luk kısmı Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının ve Adıyaman Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği nın eş finansman katkısıdır” dedi.
ATSO Başkanı Torunoğlu, Ankara’da imzalanan projenin 12 ay süre ile uygulanacağını belirtti.
Uygulanacak proje ile NEET diye tabir edilen ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlere Tekstil Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanlarında mesleki eğitim, Girişimcilik, İngilizce, Bilgisayar Kullanımı, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), Motivasyon, Öz Güven, Öz Farkındalık, Etkin İletişim Becerileri ve Beden Dili, Yönetsel Beceriler ve Yönetim Araçları, Takım Çalışması ve Stratejik Takım Liderliği, e-İhracat, e-pazarlama ve İş Hukuku gibi tamamlayıcı eğitimlerle nitelik kazandırarak istihdam edilmelerine yardımcı olacaklarını, iş bulmaları konusunda destekler sunulacağı, günlük olarak kursiyerlere 10’ar Avro harçlık verileceğini ifade etti.
Mesleki ve diğer eğitimlerle birlikte açılış-kapanış toplantıları, çalışma toplantıları, seminerler, çalışma gezileri, yurtiçi ve yurtdışı çalışma gezileri gibi pek çok faaliyetin proje kapsamında yürütülerek gerek proje katılımcıları ve gerekse nihai faydalanıcılar olarak halkımızda büyük bir farkındalık ve pozitif etki oluşturacaklarını söyledi.
Yüzyılın felaketi olan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde çok büyük yıkıma uğrayan ilimizin tekrar kalkınması için yapılan çalışmalara bu projenin büyük katkı yapacağını ve deprem ile demoralize olan gençlerin gelecek için moral ve motivasyon kazanacaklarını ifade etti.
Torunoğlu, özellikle deprem süreci ile birlikte Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, misyonu gereği öncü bir kuruluş olarak yerel, ulusal ve AB düzeyinde paydaşlarımzla birlikte bundan sonraki süreçte yeni projeler geliştirerek ilimiz ve ülkemiz için faydalı işler yapmaya devam edeceğini belirterek bizimle çalışan proje ortağı olarak katkı sunan başta Adıyaman Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay olmak üzere tüm paydaş ve iştirakçi kurum/kuruluşlar ve temsilcilerine teşekkür etti.
 

Kaynak : PHA