Güncel

Down sendromlular eğitim atölyelerinde buluştu - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Türkiye Down Sendromu Derneği Geleceğe +1 Akademi Merkezleri Projesi kapsamında 3 ilin yanı sıra Adıyaman'da da faaliyet gösteren merkezde başta down sendromlu bireyler olmak üzere tüm özel gereksinimli kişi ve ailelere eğitim atölyeleri ve danışmanlık hizmetleri verilmeye devam ediyor.

Abone Ol

"Buradaydık buradayız"
Depremi ilk gününden bu yana 11 ilde yaşayan Down sendrmlu ve tüm özel gereksinimli bireylerle iletişim halinde olan dernek yetkilileri konuya ilişkin olarak; "Türkiye Down Sendromu Derneği olarak, depremin ilk gününden bu yana öncelikle Down Sendromlu bireyler olmak üzere tüm özel gereksinimli bireylere ve ailelerine destek vermeye devam ediyoruz. 
"4 bin insanımıza destek hizmeti sağladık"
Çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye Down Sendromu Derneği Eğitim Direktörü Özgür Konuk,"Türkiye Down Sendromu Derneği olarak; her zaman olduğu gibi toplumumuzun her kesimine destek olmaya devam ederek, birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmeye kararlıyız. Bu anlayışımızdan hareketle, geçen yıl yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremin ardından ilk günden bu yana bölgede çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Derneğimiz, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren bölge ihtiyaçlarına destek olabilmek için kamu kurumları ile iş birliği halinde vakit kaybetmeden harekete geçti. Bölge il temsilciliklerimizin gözlemi, bölgede yaşayan 830 ailemizin geribildirimleri ve talepleri doğrultusunda bölge ihtiyaçlarını tespit etti. Yaptığımız tespitler doğrultusunda; Türkiye Down Sendromu Derneği Geleceğe +1 Akademi Merkezleri Projesini geliştirdik. Proje kapsamında; Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ta kurulan 4 merkezimizde 4 bin insanımıza destek hizmeti sağladık." dedi.
Türkiye Down Sendromu Derneği Eğitim Direktörü Özgür Konuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 4 ilde "Geleceğe +1 Akademisi" açıldığını söyledi.
Akademinin Adıyaman'da da olduğunu belirten Konuk, " Buradaki amacımız bölgede yaşayan özel gereksinimli çocuk ve ailelerine uzmanlar ve STK'lara bu deprem sürecindeki desteği sürdürmek ve deprem sonrası yaşantıların adaptasyonların organizasyonuyla ilgili danışmanlıklar vermeye başladık. Adıyaman'da 3'üncü ayımızı çalışmaktayız. Belediyemizle birlikte etkinliklerimizi sürdürmekteyiz, Temel amacımız organizasyonda ailelerimizin birlikte yaşama kültürünü geliştirebilmek adına deprem sonrası süreçlere adaptasyonları arttırmak adına aktiviteler düzenlemekteyiz.  Ailelerin deprem sonrasında bozulan rutinlerini organize edebilmek bu rutinler üzerinden çocuklarıyla beraber kendi yaşamları içerisinde daha kolay hareket edebilme yaşam kalietelerini deprem sonrasındaki yaşantıya kavuştrumaktır."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA