İnsanın yaptığı işten zevk alması, önemsemesi, ciddiye alması başarıyı kaçınılmaz kılıyor.
Gönüller arası köprü olabiliyorsa bir insan, insan olmanın gereğini yerine getiriyor demektir.
Hele hele zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, bölgeler arası sevgi, saygı ve diyaloga ihtiyaç duyduğumuz günümüzde bölgeler arasında sevgi tohumları ekebiliyorsa bir proje desteklenmeli diye düşünüyorum.
Bir vesile ile Rize merkezli uydudan yayın yapan Kaçkar TV İle tanıştım. Bu tanışmışlık Sayın Recebiye Çataksezer sayesinde oldu.
Gap Gazeteciler Birliğinde düzenlenen 10. Gap Oscarı ödül töreninde ödül alan ve programın sunuculuğunu yapan Recebiye Hanım kısa sürede Adıyaman ile bütünleşerek, programı ve dolayısıyla Kaçkar TV’ ye geniş bir izleyici kitlesi kazandırmış oldu.
* * * *
Bir programına hemşerilerimiz Bahçelievler Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Karataş ile Gap Gazeteciler Birliği İstanbul İl Temsilcisi Gökhan Bayram konuk olmuş, yine Adıyaman’ımızın güzide sanatçılarından Haydar Ulaş ve Yaman aynı programda izleyicilere güzel anlar yaşatmışlardı.
Karadeniz’in bir televizyonunun Güneydoğudan konuk alması, ilimizi tanıtması doğrusu beni ziyadesi ile mutlu etti. Öyle ki, hızımı alamayıp bende programa telefonla katılıp bir şiirimi okumuştum.
Bütünleştirici olmak gerekiyor. İnsanlara ön yargı ile bakmak, bölgeler arası farklılıkları ayrışma nedeni saymamak gerekiyor.
Kitle iletişim araçlarının kullanılarak, kültürler arası kaynaşmanın sağlanması, her bireyin güzel yanını görerek ondan istifade etmek, vatanı bir bütün olarak ele alarak farklılıklarımızın zenginlik saymak hepimize fayda sağlar.
İşte Recebiye Hanım, kültür, sanat ve edebiyata hizmet ederken, kucaklayıcı düşünce yapısı ile aslında siyasi ve toplumsal manada da hizmet etmiş olmaktadır.
* * * *
Recebiye Hanım’ın büyük katkıları ile bir Şairler Antolojisi hazırlandı. Bu antoloji görme engelli kardeşlerimizin yararına kullanılacak. Antolojide Cemal Safi, Adnan Onay, Murat İnce, Dilek Onay gibi değerli şairlerin şiirleri yer alıyor.
Adıyaman’dan ise Zeynel Abidin Kıymaz, İrfan Karataş ve bendenizin de eserlerine yer verildiği bilgisine ulaştım.
Görme engelliler yararına olacak bu çalışmada yer almak beni gerçekten mutlu etti. Bugün İstanbul Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde antolojinin tanıtımı ve şairlere plaket töreni düzenleniyor.
Bu kadar seçkin insanın arasında bulunmaktan da ayrıca onur duyacağım ve İstanbul’daki bütün dostlarımı burada görmek istediğimi belirtmek istiyorum.
Sosyal sorumluluk ilkesi ile hareket eden Recebiye Çataksezer başta olmak üzere eserleri ile destek veren değerli şairlere, sponsor olan veya bir şekilde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.
Kahve bu sefer gerçekten gönüllere akacak…
İstanbul, ülkenin her bir diyarından şairleri bir araya getirecek ve şiire doyacak…
Mutlu yarınlarda buluşmak dileğiyle…
Fahrettin ÇELİK