Yeter Artık Halkın Aklıyla Alay Etmekten Vazgeçin

Abone Ol

14 Aralık 2018 tarihinde Meclis'te Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuşan bakan Bekir Pakdemirli, "BM verilerine göre Türkiye, tarımsal hasılada Avrupa’da 1’inci, dünyada 7’ncisi. Toprak kaynağı olarak da dünyada 17'nci ülkesi olduğunu açıkladı.
Bunun anlamı ne biliyor musunuz?
Biz kaynaklarımızı iyi değerlendiriyoruz.

Sudan'da kiralanan tarım arazilerinin uzun vadede ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek "Eğer biz Türkiye olarak, Türkiye'de tarım yapacaksak ufka da bakacağız. Sudan'da bize tahsis edilen arazi tüm Türkiye'deki sulanabilir dahil arazilerimizin yüzde
10'u ve bedelsizdir. 
Tarım, savunma sanayinden daha önemli. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'ne MGK'da sunum yapma isteğimi ilettim ve yakın zamanda bu gerçekleşecek" dedi.

Nisan 1989'da yayınlanan GAP Eylem Planı ile Fırat ve Dicle nehrinin sularının tarımda değerlendirilmesi,
21 sulama BARAJI,
19 enerji üretimi BARAJI yapımı, 1.802.000 hektar tarim alanın sulanması,
Kuru tarım yapılan 1.802.000 hektar alandan sulu tarım yapılması hedeflenmiştir.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi bölge illerinde yaptığı konuşmalarda, bizden önce iktidar olan partiler GAP sulama projelerine önem vermediler.
Bölgeyi fakirleştirdiler ve yoksullaştırdılar. Biz GAP Eylem Projesine gereken önemi vereceğiz. Projeleri kısa sürede tamamlayacağız dedi.
Seçimlerde Bölge halkının oyunu aldı. Seçimlerde AKP tek başına iktidara geldi. Erdoğan Başbakan oldu. 
Erdoğan (AKP), 2007 seçimlerinde de  bölge halkının oyunu aldı.
Oyunu artırarak ikinci defa tek başına iktidara geldi.

Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs 2008 tarihinde Diyarbakır'da bakanların, bölge milletvekillerinin katıldığı bir toplantı yaptı.
Yeni bir GAP Eylem Planı açıkladı.
Yeni GAP Eylem Planı ile 1.802.000 hektar sulama alanı 1.058.000 hektara düşürüldü.
Erdoğan, yeni GAP Eylem Planını açıklarken, eylem planı kapsamında baraj ve sulama projelerini, 2012 yılı sonu itibariyle tamamyayacaklarını söyledi. 

GAP Eylem Planı kapsamında Adıyaman'da 7 baraj yapılması, 107.098 hektar alanın sulanması öngörülmştü.
Erdoğan açıkladığı yeni GAP Eylem Planı ile 48.000 bin hektarın sulama projesi İptal edildi.

Erdoğan verdiği sözlerini tutsaydı. Bölgede kuru tarımdan sulu tarıma geçilsydi.
Tarımda verim 10 kat atacaktı.
Tarım üretiminde Avrupa'nın birinci, Birleşmiş Milletlerin 7. ülkesi olan Türkiye, tarım ürünleri ithal eden bir ülke değil tarım ürünleri ihraç eden bir ülke olacaktı. 

Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de, halk çalışıp, tarım ürünleri ihtal ithal ettiği ülkeler, zenginleştirmeyeceklerdi.

Erdoğan'ın söz verdığı gibi 2008- 2012 arasında GAP Baraj ve sulama projelerinin tamamlanması bir yana, AKP İKTİDARINDA 2003-2018 arasında GAP Eylem Planı kapsamında Adıyaman'da ve bölge illerinde taş üstüne taş konulmadı.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Erdoğan'ın atatığı "tarım savunma sanayinden daha önemlidir" diyen Tarım bakanı'na sesleniyorum. YETER ARTIK HALKI KANDIRMAKTAN VE HALKIN AKLIYLA ALAY ETMEKTEN VAZGEÇİN.