Kurulduğu günden bu yana on binden fazla üniversite öğrencisine burs desteğinde bulunan, 2023-2024 eğitim öğretin yılında da 1800 üniversite ve lise öğrencisine eğitim desteğinde bulunan Adıyamanlılar Vakfı, burs hizmetine Türkiye’deki Filistinli öğrencileri de dahil etti.

Adıyaman İl Özel İdaresi yatırımları haftalık değerlendirme toplantısında ele alındı Adıyaman İl Özel İdaresi yatırımları haftalık değerlendirme toplantısında ele alındı

Vakıf, İstanbul’da eğitimlerine devam eden Filistinli öğrencilere burs desteğinde bulunacak.

Adıyamanlılar Vakfı burs desteğinde bulunduğu Filistinli öğrenciler ile burs desteğinde bulunan hayırsever iş adamlarını düzenlenen bir programla bir araya getirdi.

Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar Göztepe’deki genel merkezinde düzenlenen programa Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK temsilcileri, İyilik Vakfı Başkanı Mehmet Sofuoğlu, Vakfın burs desteğinde bulunduğu Filistinli öğrenciler, hayırsever iş adamları, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

ÖZKARTAL: BATI’NIN, İSRAİL’İN BİR HESABI VARSA ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR

Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Gazze’de insanlığın öldüğünü söyledi.

Yurt dışından gelen öğrencilere burs vermeye Filistinli öğrencilerden başladıklarını belirten Özkartal,”Gayretli kardeşlerimizin çalışmalarıyla bu akşam buradayız. Bu programı fikir olarak bize sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Osmanlı’nın payitahtı, dünyanın başkenti olarak gördüğümüz İstanbul'dan Filistin'e sesleniyoruz.” Diyen Özkartal şöyle devam etti:

“İnsanlık sustu. Adeta insanlık öldü, akıl tutulması var. Bütün dünya insanlığı deseydiki bu Batı medeniyeti, demokrasisi, insan haklarından ancak bu kadar anlar dese biz bile derdik olmaz. Ama gözümüzle görüyoruz, bütün dünya görüyor. Batı hayvanlara bile tanıdığı özgürlüğü veya insanlığı Müslümanlara tanımıyor. Filistinlilere hele hiç tanımıyor. O zaman biz en azından elimizden geleni yapmakla sorumluyuz. Şimdi Yunus Emre güzel söylüyor. Der ki “gelin dostlar bir olalım, işi kolay tutalım.” Yani işi kolay tutmak istiyorsak birlikte beraber düşünmeliyiz. İcraatı beraber yapacağız. Sen bir elden sen bir elden herkes kendi yapabileceği işi yaparsa dünya insanlığı kurtulur. Aslında hak-batıl mücadelesi bunun için var. Erbakan Hocamızın bu ülkeye bahsettiği en güzel şey hak batıl mücadelesidir. Hak, haklının olduğu yerdir. Yani güçlünün, parasının, olanın çoğunu sağlanın değil. İslam'da haklı ise bir insan o adam hakkını almalıdır. Yani Batı dediğimiz emperyalist güçlerin esas anladığı dil güçtür paradır. Eğer parası varsa, gücü varsa, dünyanın öbür ucundan Amerika gelir, bütün Akdeniz ülkelerinde gemilerini yüzdürür. Hiç kimse de demez ki “sen niye buradasın? “Irak'ta, Mısır'da senin ne işin var” diyen bir batı ülkesi gördünüz mü? Müslümanları ve dünya insanlığını inşallah bunda büyük bir ibret olacak. Bunda da bir hayır bekleyin. Evet, yüreğimiz kanıyor. Kardeşlerimizin kanı akıtılıyor. Çocuklar, anneler, babalar, herkes evinde yurdundan ediliyor ama Amerika'nın, İsrail'in, Batı medeniyetinin bir hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Artık bu Vakıf sizin kendi evinizdir. Her zaman bu kapıyı çaldığınızda inşallah karşılaştığınız herhangi bir sorun olursa onu bertaraf edeceğiz.”

“Alfarra: Bu Yol Yaser Arafat’ın, Şeyh Ahmet Yasin’in, Necmettin Erbakan’ın Açtığı Bir Yoldur”

Filistin Öğrencileri Derneği Başkanı Abdelrahman Alfarra ise Filistin'deki savaşın sadece Filistinlilerin savaşı olmadığını söyledi. Alfarra,”Oradaki mücahitlerimizin verdikleri mücadele tüm ümmeti Muhammed'in adına verilmektedir. Gazze’deki babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz yemek bulamıyor. Buna rağmen hayat devam ediyor. Biz bilinçli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kendimizi iyice yetiştirelim, yolumuza devam edelim. Hangi yol zaferin yolu? Oradaki Filistin’in kilidini nasıl alacağız? Birlikte başaracağız, birlikte yapacağız. Türk kardeşlerimizle, Müslüman kardeşlerimizle fetih yoluna çıkacağız. Gazze’deki felaket İsrail’e dönecek. Biz sabırlıyız. Ailemden 82 şehit var. Herkesin bir hikâyesi var. Bu yol Yaser Arafat’ın, Şeyh Ahmet Yasin’in, Necmettin Erbakan’ın açtığı bir yoldur. Kudüs Abdülhamid’in davasıdır, Selahaddin Eyyubi’nin fethidir, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirasıdır.” İfadelerini kullandı.

“Göksu: Bedenimiz Burada Ama Yüreğimiz Gazze’de”

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu da programda emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bizim bedenimiz burada olsa da yüreğimiz Gazze’de çarpmaktadır. Yüreğimiz Eritre’de, Yemen’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da çarpmaktadır. Diyen Göksu şöyle devam etti:

“Nerede bir mazlum varsa onlarla beraber yaşıyoruz, onların elemini yüreğimizde yaşıyoruz. Bu olay başladığından bu yana Türkiye en duyarlı şekilde kendini ortaya koyan bir toplum olduğunu gösterdi. Bugün dünyada yaşanan savaşların arkasında hep din vardır. Dini savaşlar vardır. O topraklarda Osmanlı 400 sene hükümran olmuş. Kimsenin dinine, değerlerine müdahale edilmeden herkes özgürce yaşamıştır. Bizim medeniyetimizde insana insan olduğu için saygı vardır. Biz Adıyamanlılar Vakfı olarak bu güzelliği ortaya koymanın bahtiyarlığını yaşamaktayız. Geçmişte de savaşlar, yıkımlar yaşandı ama bugün bunların en büyüğü yaşanmaktadır. Adıyamanlılar Vakfı bir ilke imza atarak Gazzeli, Filistinli öğrencilere burs hizmetinde bulunuyor. Bu güzel faaliyetin başlamasına vesile olan, Adıyamanlılar Vakfı’na bağış yapan kıymetli Adıyamanlı dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

“Jazar: Filistin ve Türk Halkı Aynı Halktır”

Filistinli Öğrenciler Birliği Başkanı Dr. Anas Al Jazar, Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür ederek bu dayanışmanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

7 Ekim’den beri süren soykırım bir tesadüf olmadığını vurgulayan Jazar, ”Filistin halkı ezelden beri bağımsızlığı için mücadele ediyor. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir ve Filistin inancımızın bir gereğidir. Biz bu mücadeleyi kıyamete kadar, Filistin özgür olana kadar sürdüreceğiz. Depremde Filistinli öğrencilerimiz hemen deprem bölgesine arama kurtarma ve yardım ekibi olarak koşmuştu. Depremin birinci yıl dönümünde bu öğrencileri kutluyoruz çünkü büyük mücadele verdiler. Filistin ve Türk halkı, aynı halktır. Geçmişte de bu böyleydi, şimdi de gelecekte de böyle olacak. Türkiye savaşın ilk anlarından bu yana Filistin halkına sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye’de devlet üniversitelerinde örgün okuyan öğrencileri ücretlerden muaf tutarak aslında dayanışmanın ne kadar büyük olduğunu gösterdi.“ değerlendirmesinde bulundu.

İyilik Vakfı Başkanı Mehmet Sofuoğlu da Gazze’de yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirterek Adıyamanlılar Vakfı yönetimine teşekkür etti.

Programda söz alan Gazzeli öğrenciler de Gazze’de yaşadıklarını anlattı. Öğrenciler, Ankara’ya tedavi için getirilen yakınları ile görüşmek için yardım istedi. Vakıf Başkanı Özkartal ve Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu da bu konuda yardım sözü verdi.

Programda Filistin Öğrencileri Derneği Başkanı Abdelrahman Alfarra, Başkan Özkartal ve Vakıf yöneticilerine Filistin rozeti ile Filistin’deki zeytin ağaçlarından yapılmış olan tesbih hediye etti.

Program dua ile sona erdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: rss