SAADETE PARTİSİ Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İslam Birliği Araştırmaları Merkezi'nce Ankara’da düzenlenen ‘İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin’ konulu ‘İslam Birliği Kongresi'nin açılışında konuştu. (Sözcü, DHA, 14 Eylül 2019)
“Kendi halimize baktığımızda görüyoruz ki bunca zenginliğe rağmen dünyanın en geri kalmış ülkeleri de maalesef yine İslam coğrafyasındadır.
Gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkeler İslam ülkeleridir.
En yoğun çatışmaların olduğu bölgeler İslam bölgeleridir.
Genç işsizliği en yüksek olduğu ülkeler, İslam ülkeleridir.
En fazla mülteci göçünün olduğu ülkeler, İslam ülkeleridir.
Maalesef ve üzülerek söylemek mecburiyetindeyiz ki; adalet sisteminin en sıkıntılı olduğu ülkeler de İslam ülkeleridir.
Eğitim ve teknoloji yatırımlarının en düşük olduğu ülkeler, yine İslam ülkeleridir.
Ne yazık ki, İslam coğrafyasında bugün her üç kişiden biri okuma yazma bilmemektedir. Dünyadaki ilk yüz üniversitenin içine, ilk 500 üniversitenin içinde İslam ülkelerine ait tek bir üniversite yoktur” dedi.
Sayın Temel Karamollaoğlu tekstil mühendisidir. Tekstil alanında yüksek lisans vardır. Bir süre Sümerbank’ta çalıştıktan sonra, Devlet Planlama Teşkilatına geçiştir. Uzun süre tekstil Sektör Uzmanlığı yapmıştır. 1975-1977 atasında Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü yapmıştır. 1977 seçimlerinde Milli Görüş’ün Partisi Milli Selamet Partisinden Sivas milletvekili seçilmiştir. 1989-2002 arasında Milli Görüşün Partileri Refah Partisi, Fazilet Partisinde belediye başkanı ve milletvekili olarak görev yapmıştır. 30 Ekim 2016 tarihinden beri Saadet Partisi genel başkanı olarak görev yapmaktadır. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı adayı olmuştur.
İslam ülkelerinin geri kalmasının nedenlerini ve gerekçelerini anlatan Temel Karamollaoğlu, dine dayalı siyaset yapan Milli Görüş’ün deneyimli ve birikimli bir siyasetçisidir.
Ben Sayın Temel Karamollaoğlu’nun söylediklerinin hepsinin doğru olduğunu söylüyor ve onaylıyorum.
Buradan sormak istiyorum. Sayın Temel Karamollaoğlu’nun 57 İslam ülkesinin geri kalmasına neden olan toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel yapılanma ve işleyişe yönelik yaptığı bu tespit ve değerlendirmeye itiraz eden:
AKP yandaşı üniversite rektörü, üniversite öğretim üyesi, uzman, yazar, hukukçu, gazeteci var mı?
AKP üyesi, AKP il ve ilçe yöneticisi var mı?
AKP’li Belediye başkanı, AKP Milletvekili var mı?
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanı var mı?
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itirazı var mı?
İtiraz eden varsa, bu tespit ve değerlendirmenin yanlış olduğunu söylüyorlarsa, gerekçeleriyle birlikte açıklamalarını bekliyoruz.