Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Adıyaman Tanıtım Günleri, Adıyaman’da Kitap ve Üniversite Günleri derken şimdi de 25–28 Eylül 2014’te İstanbul Feshane’de Adıyaman Tanıtım Günleri…

Kabuğumuzu kırmak, dışa açılmak, varlığımızı uzaktakilere de bildirmek buna denir işte…
Vali Ramazan Sodan’la başlayıp Vali Mahmut Demirtaş’la zirveye tırmanan bu tür tanıma ve tanıtmaya dönük projelerle inşallah kısa sürede biz de küçük şehirlilikten! kurtuluruz sanıyorum. İstanbul’daki tanıtım günleri ile ilgili Adıyaman Valiliğince dün düzenlenen toplantıda konuşan Valimiz Demirtaş’ın “Adıyaman’ın ruhunu İstanbul’a yansıtacağız.” sözü yüreğime su serptiği gibi “2023’te bir milyon turist ağırlayacağız” hedefi ise kendisini “noter” gibi gören bazı kurum yetkililerinin, Vizyon açısından alması gereken bir ders idi, diye düşünüyorum. Ankara’daki tanıtım günlerinin basında yeterince tanıtılmadığına ilişkin sözlerini ise yayınlanan haber ve yorumların yetersizliğini değil de tanıtım günlerinden çok önce, örneğin şimdiki gibi 4 ay önce tanıtıma başlanamadığına vurgu yapmak içindi diye yorumladım. Çünkü gerek yerel ve gerekse ulusal yazılı, görsel ve işitsel basında fazlaca yer aldığı herkesçe bilinmektedir. Hele “sahiplerince” satıldığından gariban çalışanları işsizler ordusuna katılan ASU TV vardı o tarihte… Bu televizyonun boşluğu bu kez nasıl giderilecek bilmiyorum doğrusu…
Toplantıda da ifade ettiğim üzere ülkemizde kabri bilinen iki sahabeden birinin Adıyaman’da, diğerinin İstanbul’da olmasından dolayı oluşan Sahabe Kardeşliği deyiminin bu tanıtım günlerinde İstanbul ve bilhassa komşu illerinin bilboardlarında sloganlaştırılması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca iki yıl önce Eyüp Sultan’ı ziyaretimde edindiğim ilhamla “Türkiye’deki ikinci sahabe Savfan Bin Muaddal’ın kabirleri Adıyaman’da bulunmaktadır” levhasının Sahabe Kardeşliği’nden hareketle Eyüp Sultan’da birkaç dilde asılmasını” naçizane başkanı olduğum Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği adına e-dilekçe ile Eyüp Müftülüğüne yaptığım talebin Adıyaman Valiliğince bu vesileyle bizzat izlenip gerçekleştirileceğini umuyorum. Böylece Eyüp Sultan’ı ziyaret eden binlerce kişi Adıyaman’daki sahabeden haberdar olabilecektir. Bu arada ilimizde belki 10–15 noktada rastladığım Sahabe yön levhasının asılmasını sağlayan Valimiz Demirtaş’a çok teşekkür ediyorum.
Toplantıda dağıtılan broşürde Adıyaman Valiliği ve tanıtım ihalesini alan “Anatolia” şirketinin adı veya iletişim bilgilerinin yer almamasını “tanıtım!” açısından bir noksanlık olarak gördüm. Lakin Adıyaman’daki çözüm ortağının Medya Trend Tanıtım Firması ve Gölbaşı TÜRKAY Gazetesi Sahibi Mustafa Gül ( 0507–996 71 28 ) olduğunu öğrendim.
Şimdi sıra, zarar etmeden kısa vadede az karla yetinmek ve uzun vadede dekar etmek isteyecek geleceği gören Adıyaman sevdalısı esnaflarımızda…
Çünkü açılacak standlarda teşhir edilecek olan yalnızca tarihi ve turistik değerlerimiz değil, içli köfte, hıtap, çiğ köfte, tevlehev, şillik, odun ateşinde pişen Adıyaman baklavası, meyan kökü şerbeti, üzüm, fıstık, Pestil ve kesme gibi yerel damak tatlarımız…     
O halde haydi, esnaf kardeşim İstanbul’a…
NOT: Mail grubumdaki okurlarımızın bu yazıyı kendi e-mail grubuna da göndererek konu ile ilgili şimdiden Tanıtım Zinciri oluşturmalarını diliyorum. Her zaman Saadet Zinciri oluşmaz ya!