GAP Gazeteciler Birliği Genel yönetim kurulu olarak Silifke Kaymakamı Sayın Şevket Cinbir’in davetlisi olarak Silifke’ye bir gezi gerçekleştirdik.
Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul ve Suriye`nin Halep kentinden gazeteci arkadaşlarımızla çeşitli konuları istişare etme, gündemi değerlendirme, 2015 yılı ve bu yıl içerisinde gerçekleşen seçimler, Suriye ve Rusya konuları başta olmak üzere bir çok hususta fikir alış verişinde bulunduk.
Silifke`deki Yeni Göksu, Akdeniz, Silifke gibi basın yayın kuruluşlarını ziyaret ederek, meslektaşlarımızla tanışıp kaynaşma fırsatı bulduk.
Silifke Ticaret ve Sayanı Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ali Küçük ve Turizmci Ömer Uyar bizleri yalnız bırakmadılar. Silifke`nin bilinmeyen yüzünü, saklı güzelliklerini, göz kamaştıran güzelliklerini bizlere sundular.
Tabi ki, bize düşen görev gördüklerimizi, hissettiklerimizi okuyucu kitlemize duyurmak olacaktır. Bu gezi kapsamındaki notlarımı sizlere birkaç yazıda aktarmak istiyorum. Umuyorum ki, okudukça "Meğerse biz Silifke`yi görmemişiz" diyeceksinizdir.
Silifke, Antalya ile Mersin arasına sıkışmış, doğası en az tahrip olmuş, denizi ve sahili pırıl pırıl, yayla ile denizin bir noktada kesiştiği, yeşil ile mavinin kucaklaştığı çilek ve limon kokusunun baş döndürücü güzelliği olan ülkemizin en güzel kentlerinden biri…
Kara ve deniz taşımacılığının rahatlıkla yapılabildiği, hava ulaşımına ise en fazla iki saat uzaklığında, yani bir İstanbul şehir içi mesafesi kadar yakın bir konumda…
Silifke, Göksu Deltası, tarihi zenginlikleri, doğası, denizi, kumu, güneşi, ormanları, deniz ürünlerinin bolluğu, aynı zamanda kuş cenneti, en önemlisi de sıcak ve samimi insanlarının yaşadığı muhteşem bir turistik bölge…
Silifke Kalesinden ilçeyi seyretmek insanda özgürlük hissi uyandırıyor. Buradan fotoğraf çekmek için bile bu ilçeyi ziyaret etmeye değer bir gerekçe…
Kekliklerin ötüştüğü Toros Dağlarında "Silifke`nin Yoğurdu" türküsü daha bir anlamlı ama bu yoğurdu yemek daha bir muhteşem lezzet...
Deniz ürünlerini en güzel Silifke`de yersiniz ancak. Yengeç yenmez diyen ben bile Mavi Yengeç yemekten kendimi alıkoyamadım…
Tarihi ve kültürel zenginlikleri, Göksu`da rafting, 335 kuş türünü barındıran Göksu Deltası, organik tarım ve yöresel ürünleri ile bir cennet ilçedir Silifke…
Sahil turizmi, yayla turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi, eko turizm, spor ve ticaret… Hangi amaçla olursa olsun insanı doyuran zenginlikleri olan, Allah`ın cömert davrandığı yerin adıdır Silifke…
Bu giriş yazımızdan sonra yurdumuzun bu güzel ilçesini tanıtmaya gayret edeceğim inşallah.
Selam ve dua ile…
Fahrettin Çelik