Her şeyimiz üzerine ipotek koymaya çalışmaları yetmezmiş gibi, şimdi de Adıyaman’da yapılan bazı organizasyonları da onlara kaptırdık.

“Helal olsun!” demek mi düşer bize, yoksa “kendi derdimize yanmak mı!” denir, yoksa “değerlerimizin kıymetini bilememek mi!” denir,  bilemiyorum!

Her fırsatta Adıyaman’ımıza ait birçok değerimizi sahiplenmek adına olmadık girişimlere yeltenenler, şimdi de Ramazan etkinliklerini sahiplendiler. Görünen o ki, Ramazan organizasyonunu da Malatyalılara kaptırmış durumdayız. Adıyaman insanı arasında sıkça dile getirilen, “yabancılara olan merakımız mıdır, yoksa biz kendi kendimizi yönetemiyor muyuz, gerçekten kendimiz tek başımıza bir şeyler yapmaktan aciz miyiz?” söylemleriyle, Ramazan etkinliğinin Malatyalı bir kişiye/firmaya verilmesini doğrular niteliktedir.

Adıyamanlılar, Malatya’ya kaysıya giderler.

Çelikhan’lılar, Gölbaşı’lılar, Malatya’ya alışverişe giderler.

Yıllardır Malatya’dan ayrılmamıza rağmen, halen üzerimizde hamilik taslayarak, topraklarımızda bulunan ve dünyanın sekizinci harikası olan Nemrut Dağı’na sahiplenmek isterler.

En kritik zamanlarda ki söylemlerle, insanları birbirinden soğutmaya başlarlar.

“ Nemrut’a gemiyle turist taşıyacağız ” benzeri söylemleriyle, hep Nemrut Dağı’nı sahiplenmek isterler.

Malatya tarafından Nemrut Dağı’na turist götürebilmenin çeşitli hesaplarını yaparak, hem Nemrut Dağı’nın tepesine kadar yol götürürler, hem de genişletmeye çalışırlar.

Daha birçok yapılanların yanında, şimdi de Ramazan etkinlikleri organizasyonunun her türlü işinin Malatya bir firmaya verilmesiyle ilgili olarak, sohbet ettiğimiz birçok Adıyaman insanı, üzüntülerini, sitemlerini, kırgınlıklarını dile getirmektedir.

Demokrasi parkına asılı bulunan ve Ramazan etkinliklerinin yazılmış olduğu afişin önünde durarak,  inceleyen vatandaşların arasındaki fısıldaşmalarda; “hayret, hele şükür,  bu sene Malatya’dan kimse yok, ne iştir!” gibisinden konuşmalara şahit olabilirsiniz.

Belki Malatya’dan katılım olmayabilir, ama katılımların olduğu organizasyonu Malatya biri/birileri yapıyor.

Yine konuşma aralarında, “bu işle iştigal edenler, acaba Adıyaman da bu işi yapacak kimse bulamadılar da mı Malatya’ya yöneldiler?”  gibisinden sohbet ediyorlar.

Konuşmalarda ki bir sitem de Belediye yetkililerine yapılıyor. “Ramazan etkinliklerinin çoğunluğu Demokrasi parkında yapılıyor, bu programlar değişik mekânlarda olsaydı daha iyi olmaz mıydı?” diye de serzenişlerde bulunuyorlar.

 Eminim ki bu işle iştigal edenlerin verecekleri bir cevapları vardır.

Hani biz sadece halkın içerisinde söylenmiş bazı sitemleri dile getirdik, o bakımdan yani.

Mevcut etkinlikler sadece Demokrasi parkında yapılıyor olsa da, Adıyamanlılar için fevkalade güzel programlar ve katılımcılar var. İnsanların zamanlarını geçirmeleri için, güzel fırsatlar olarak değerlendirilebilir. Birbirinden değerli, önemli ve güzel programlara katılmanın, beklentilerinizi kısmen de olsa karşılayacağına eminim. Organizasyonumuz, Malatyalı kişi ve kişilere kaptırılmış olsa da.

 

Kerim BAYDAK

[email protected]